Hlavní obsah

Manažer stavební firmy objednával zboží, za které neplatil. Škoda jde do miliónů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Škodu za pět a půl miliónu korun podle policie způsobil sedmatřicetiletý muž z Ostravy, který si nyní vyslechl obvinění ze zločinu podvodu. Jako jednatel společnosti, která působila v oblasti stavebnictví, odebíral zboží, za které ale neplatil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Firma byla ve špatné hospodářské situaci. Vědom si skutečnosti, že nemůže dostát svým závazkům vůči věřitelům, měl obviněný od podzimu roku 2010 po dobru zhruba roku objednávat a odebírat od různých firem zboží nebo si měl objednat provedení práce. Na základě vystavených faktur muž splatil zálohy, ale i přes urgence zůstatky nesplácel. V některých případech nezaplatil ani zálohy,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Kriminalisté dosud zadokumentovali šest poškozených firem z Ostravska, Karvinska, Frýdecko-Místecka a Brněnska. „Postupně se rozrůstající spisový materiál nyní obsahuje zhruba 800 listů. Na základě výsledků detailního prověřování obvinili kriminalisté muže ze zvlášť závažného zločinu podvodu. Obviněnému hrozí až deset let vězení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám