Hlavní obsah

Nalezená loďka patřila hledaným vodákům, podle policie jsou zřejmě mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Na Hodonínsku už třetí den pokračovalo pátrání po otci, jeho šestileté dceři a jejich kamarádovi, kteří zmizeli ve středu při sjíždění řeky Moravy. Odpoledne bylo pátrání ukončeno a na místě zůstala pouze policejní hlídka. Policisté zároveň potvrdili, že loďka, kterou objevili, patří pohřešovaným vodákům. Podle policie se pravděpodobně utopili.

Nalezená loďka patřila hledaným vodákům, podle policie jsou zřejmě mrtvíVideo: FTV Prima

 
Článek

„Podařilo se ji identifikovat spolu s rodinnými příslušníky,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník. Opuštěnou loďku pátrací týmy objevily ve středu večer. [celá zpráva]

Teprve v pátek se ale povedlo ověřit, že skutečně patřila pohřešovaným.

"Pokračuje pátrání po trojici pohřešovaných osob, které ve středu s největší pravděpodobností utonuly při splavování řeky Moravy," uvedl dopoledne Zámečník.

"Zatím se nepodařilo vypátrat žádnou z pohřešovaných osob, ani cokoliv z jejich věcí. Potápěči velmi důkladně prohledali naplaveniny na březích řeky, avšak ani zde nebylo nic nalezeno," konstatoval ve 14.30 mluvčí policie.

Zvýšený průtok mohl těla odplavit

Policisté rovněž požádali o spolupráci maďarské a rakouské kolegy, neboť nelze vyloučit, že kvůli dešťům, které zvýšily průtok, mohou být těla pohřešovaných dále po proudu. Stále pokračuje i propátrávání míst, kde byl nalezen člun. Policejní potápěči z člunů pomocí speciálních tyčí prohledávali metr po metru. Existuje šance, že pod nánosy dřeva by mohla být zaklíněná i těla.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

Páteční pátrání značně komplikovalo nepříznivé počasí. Zvýšený průtok stoupl na dvojnásobek oproti čtvrtku. „Dnešní pátrání bude přerušeno. Na místě zůstane jen policejní hlídka, která monitoruje hladinu řeky na mostu u obce Rohatec. K dispozici zůstává také jeden policejní člun, na kterém budou policisté během víkendu kontrolovat vodu,“ dodal Zámečník.

Policie na svých webových stránkách vydala upozornění pro vodáky a rybáře, ve kterém důrazně varuje, aby nesplouvali řeku Moravu na Hodonínsku.

Trojice se ztratila ve středu

Vodohospodáři ve čtvrtek snížili hladinu v kritickém úseku mezi Rohatcem a Strážnicí, aby pomohli záchranářům v pátrání.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

Břehy byly v uplynulých dvou dnech důkladně pročesány. Pátrání s termokamerou, umístěnou v policejním vrtulníku, nepřineslo ve čtvrtek žádný výsledek. "Uvítáme jakékoli svědectví lidí, kteří trojici ve středu dopoledne v člunu třeba jen zahlédli," řekl mluvčí policie Petr Zámečník.

Trojice využila slunečný první květnový den k výletu. Měla v plánu sjet řeku Moravu ze Strážnice do zhruba deset kilometrů vzdáleného Rohatce, a to na vypůjčené loďce. Tok je v tomto úseku zcela klidný, tedy bez nebezpečných splavů. Když do smluveného cíle trojice nedoplula, její příbuzní se v 19.30 obrátili na policii, která vyhlásila pátrání.

Policie již kontaktovala všechny známé pohřešovaných, navštívila hotely, restaurace a nemocnice na Hodonínsku, ale ani tam je nenašla. Na jejich mobilní telefony se nelze dovolat.

Reklama

Výběr článků

Načítám