Hlavní obsah

Po výbuchu v Divadelní se přihlásilo 50 poškozených, škoda je 100 miliónů

– Praha

Policejní vyšetřovatel vyčíslil škodu po výbuchu v pražské Divadelní ulici předběžně na 100 miliónů korun. Policii se již přihlásilo 50 poškozených. Příčina neštěstí stále není známa. Uzavřeny zůstávají dvě ulice v bezprostřední blízkosti místa exploze.

Foto: HZS Praha

Hasič likviduje trosky domu v Divadelní ulici.

Článek

"Vyšetřovatel odhadl škodu přibližně na 100 miliónů korun. Částka se ale může měnit, je to hodně hrubý odhad," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Policejní vyšetřovatel, který má odhalit příčinu neštěstí, byl v domě v úterý v podvečer. Situaci zadokumentoval a zajistil důkazy a stopy. "Příčina se bude dál vyšetřovat, budou zadány také odborné posudky, následně se bude vše vyhodnocovat," řekl Daněk.

Stav budovy po výbuchu plynu kontroluje statikVideo: Novinky

Dodal, že to může trvat týdny i měsíce. Policii se přihlásilo zhruba 50 poškozených, kteří potřebují protokol pro pojišťovnu v rámci vyřizování pojistky. "Také toto číslo se průběžně mění, neustále se nám hlásí další a další poškození," řekl mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na Divadelní uliciVideo: Policie ČR

Lidé, kterým tlaková vlna poškodila majetek, mohou za policisty dojít například do Bartolomějské ulice, další prý kontaktují i vyšetřovatele. Zároveň pražský magistrát lidem, kteří pojistku nemají, slíbil pomoc s likvidací škod.

Uzavřeny stále zůstávají Divadelní a Krocínova ulice. Zcela zprůjezdněna již byla podle policie ulice Karolíny Světlé, Národní třída i Smetanovo nábřeží. Pondělní exploze domu v Divadelní ulici zranila čtyři desítky lidí a poškodila okolní domy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám