Hlavní obsah

Vietnamci z napadení v centru Olomouce vyvázli s podmínkou

Právo, Petr Marek
Olomouc

S šestiměsíční podmínkou s odkladem na jeden a půl roku vyvázli v úterý u olomouckého krajského soudu (KS) Vietnamci Van Hoang Phan (51) a Minh Ho Van (27) za účast v hromadné bitce v centru Olomouce.

Foto: Petr Marek, Právo

Minh Ho Van (vpravo) a Vang Hoang Phan (uprostřed) u olomouckého krajského soudu.

Článek

Skupina Vietnamců tam s noži a paralyzéry napadla hosty vinárny Varna. Po jejich řádění tam zůstalo několik zraněných. Utrpěli vesměs řezné rány, ale i zlomeniny prstů. Třetí z obžalovaných Vanh Huy Phan, který podle svědků útok organizoval a má zřejmě na svědomí i nejzávažnější zranění, se soudu vyhýbá. Soudce jeho případ z jednání vyloučil a vydal na něj mezinárodní zatykač.

„Je zřejmé, že napadení se událo. Prokázalo se i to, že Van Hoang Phan a Min Ho Van se ho účastnili, první v ruce s paralyzérem, druhý se dvěma noži. Z důkazů však nevyplývá, že by kohokoliv zranili. Proto výtržnictví a podmíněné tresty,“ řekl k rozsudku předseda senátu olomoucké pobočky KS v Ostravě Eduard Ondrášek.

Útok se stal předloni 18. září po třetí hodině ranní v Riegrově ulici. Konflikt podle poškozených začal už o něco dříve v jiném olomouckém baru. Vietnamci ozbrojení kuchyňskými noži a elektrickým paralyzérem společně s dalšími rovněž ozbrojenými krajany napadli pětici hostů vinárny Varna, zdržující se na venkovním posezení. Jeden z nich utrpěl řeznou ránu. Toto život ohrožující zranění si vyžádalo urgentní chirurgický zákrok.

Policie dopadla tři z útočníků. Dvojice, která nyní stanula před soudem, byla obžalována z výtržnictví, Vietnamec, který se soudu vyhýbá, z ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám