Hlavní obsah

Šel zkontrolovat elektrocentrálu, zemřel po nadýchání zplodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Muž středního věku z obce na Třebíčsku v noci na úterý zemřel pravděpodobně po nadýchání zplodin z benzinové elektrocentrály umístěné v domě. Ženu s přibližně pětiletým dítětem převezli záchranáři do třebíčské nemocnice. Policisté vyšetřují příčinu a další okolnosti případu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena požádala záchranáře telefonicky o pomoc před 01:00 a pak se odmlčela. „Policisté a zdravotníci našli dům uzamčený, bylo slyšet jen pláč dítěte,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Policisté vnikli do zakouřeného domu, dítě předali zdravotníkům a ve sklepě našli muže a ženu bez známek života.

Ženu se záchranářům podařilo přivést k vědomí, muž po 02:00 zemřel. Podle policie šel muž zřejmě kolem půlnoci zkontrolovat funkčnost elektrocentrály. Přitom se pravděpodobně nadýchal výfukových zplodin a upadl do bezvědomí.

„Poté ho šla žena hledat a našla ho ležet pod schody ve sklepě. Zavolala ihned na linku 155, přivolala pomoc a zřejmě se snažila muže vytáhnout ze sklepa. Přitom se ale sama nadýchala zplodin a upadla do bezvědomí,“ uvedla mluvčí. Elektrocentrála už v době příjezdu policistů nebyla v činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám