Hlavní obsah

U hraničního přechodu u Aše bourala dodávka s Čechy, sedm zraněných

– Karlovy Vary • Aktualizováno
Právo, vor

Sedm zraněných si vyžádala v úterý po sedmé hodině ranní dopravní nehoda, která se stala zhruba sedm set metrů za českou státní hranicí na silnici mezi Aší a Selbem v Německu. Dva z nich museli s těžkými zraněními transportovat záchranáři do nemocnic vrtulníkem.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda nedaleko hraničního přechodu

Článek

"Při nehodě se zranilo celkem sedm lidí,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Hnátková, podle které se za státní hranicí čelně střetla dodávka se sedmi cestujícími z Česka s osobním vozidlem se dvěma cestujícími z Německa.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda nedaleko hraničního přechodu

„Pro jednoho ze zraněných jsme přivolali vrtulník a transportovali jsme jej na emergency plzeňské fakultní nemocnice,“ pokračovala mluvčí záchranky.

„Pro dalšího ze zraněných přiletěl německý vrtulník záchranné služby, ale zatím nemáme informace o tom, do které nemocnice byl zraněný transportován,“ pokračovala Hnátková, podle které se o další dva z pacientů postarala německá sanitka.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda nedaleko hraničního přechodu

„My jsme tři středně těžce zraněné odvezli na chirurgické oddělení nemocnice v Chebu,“ dodala. „Vzhledem k tomu, že ke střetu došlo na území SRN, vyšetřují příčiny nehody kolegové z Německa,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám