Hlavní obsah

Auto s opilou řidičkou kličkovalo ulicemi, žena nadýchala 4,24 promile

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Hodnotu 4,24 promile alkoholu nadýchala žena, kterou policisté kontrolovali za volantem automobilu v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Žena navíc nevlastní řidičský průkaz a má zakázáno řídit.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena za volantem na sebe upoutala pozornost náhodných svědků kličkováním po silnici a jízdou s nezvykle vysokými otáčkami motoru. Svědci, kterým se jízda řidičky v peugeotu nezdála, zavolali na linku 158,“ uvedla v pondělí o události, k níž došlo v pátek večer, mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Už při prvním kontaktu řidičky s policisty bylo zřejmé, že je silně opilá. Byl z ní cítit alkohol a její řeč byla velmi nesrozumitelná.

„Kolegové udělali s řidičkou test na alkohol. Dechový přístroj naměřil 4,24 promile. Kolegové ženě samozřejmě zakázali další jízdu. Ukázalo se také, že žena nemá řidičský průkaz, protože má vysloven zákaz řízení.

„Sedmatřicetiletá Rožnovanka se svým jednáním dopustila hned dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedené trestné činy zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám