Hlavní obsah

Policejní záběry z vrtulníku ukazují spoušť bezprostředně po explozi plynu v Praze

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Záchranáři a policisté zasahovali v pondělí v okolí Národního divadla, kde v jednom z domů explodoval plyn. Zraněno bylo podle večerních informací záchranářů 43 lidí, většina z nich lehce, poranili se o rozbité sklo. Policejní letecké záběry ukazují situaci krátce po explozi.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na Divadelní uliciVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřpodlažním domem, který patří státnímu podniku Řízení letového provozu, otřásl výbuch krátce před desátou hodinou dopolední. Záchranáři ošetřili několik desítek zraněných, dva z toho těžce. Nejhorší zranění utrpěl zřejmě muž, který byl v motolské nemocnici hospitalizován se zraněním pánve, břicha a zlomenou nohou. Ostatní měli drobná poranění a často poškozený sluch.

Tři desítky lidí byly převezeny do nemocnic. Mezi zraněnými je šest cizinců z Kazachstánu, Portugalska, Německa a Slovenska.

Letecké záběry na Divadelní ulici

Kvůli tragédii byla uzavřena veškerá doprava v místě výbuchu, odkloněny byly také tramvaje. Místo ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník. Plynaři od plynu odpojili 19 objektů.

Hasiči odhadují, že prohledávání sutin může trvat zhruba 48 hodin. Policejní psovodi vyloučili přítomnost výbušnin v objektu.

Letecké záběry místa výbuchuVideo: Miroslav Kovář, Novinky

Reklama

Související články

Světová média informují o explozi v Praze

O výbuchu v Praze okamžitě informovala světová média, záběry z místa výbuchu přinesla televize SkyNews, která měla explozi jako hlavní zprávu. Podobně...

Výběr článků

Načítám