Hlavní obsah

Muž vzal vnuka do traktoru, dítě z něj vypadlo

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakubčovice

Šťastné vyústění měla sobotní nehoda v Jakubčovicích na Opavsku. Osmapadesátiletý muž tam dopoledne posadil do traktoru svého šestiletého vnuka. Dítě z traktoru vypadlo a spadlo pod kolo. Musel zasahovat záchranářský vrtulník. Chlapec nakonec vyvázl jen s lehčím zraněním.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto

Článek

O události, která se stala na poli u rodinného domku, informoval mluvčí opavské policie René Černohorský. „Muž couval s traktorem, ve kterém vezl svého šestiletého vnuka. Z dosud nezjištěných příčin se otevřely dveře kabiny a dítě spadlo za zem pod kola traktoru,“ uvedl.

„Hlášení bylo poměrně dramatické, proto na místo vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Skutečnost se ale ukázala daleko příznivější, dítě utrpělo jen lehčí zranění. Bylo při vědomí a po těle mělo vícečetné oděrky. Bylo transportováno k ošetření do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policie událost nevyšetřuje jako dopravní nehodu. „Šlo o nešťastnou událost, která může být kvalifikována jako ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám