Hlavní obsah

Opilý soused ohrožoval ženu motorovou pilou, jindy troubil na vuvuzelu

Novinky, Ondřej Kořínek
Brno

Jako na fotbalovém zápase si zřejmě připadal 31letý muž z Brněnska. Když se posilnil alkoholem, troubil v bytě na vuvuzelu. Odpovídal tak na troubení kamiónů. V horším případě však vyhrožoval své sousedce s nastartovanou motorovou pilou v ruce.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Fotbaloví příznivci s vuvuzelami. Ilustrační foto

Článek

Několik měsíců trápí obyvatele jednoho z domů ve Šlapanicích chování mladého muže. Především pod vlivem alkoholu obtěžuje své okolí, nejčastěji 46letou sousedku.

„Té mnohokrát kopal do dveří a vyhrožoval jí fyzickou likvidací. Ostrými výpady a nadávkami sousedku častoval i v přítomnosti její 27leté dcery. Ženě nevybíravě nabízel třeba sexuální vyžití,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Útočník, když ho žena odmítla, začal vykřikovat, že ji zabije a zničí. V dalším případě se vybavil nebezpečnou zbraní, a sice motorovou pilou. Tu nastartoval a vyhrožoval sousedce.

Když muž zrovna někoho nenapadal, vzal si vuvuzelu a začal na ni troubit. Reagoval tak na klakson projíždějících kamiónů. Vuvuzela je hudební nástroj s velmi pronikavým zvukem, proslavilo ji mistrovství světa ve fotbale v roce 2010, kde ji používali fanoušci.

„Podivné chování agresivního opilce vyšetřují kriminalisté, kteří mu sdělili podezření z nebezpečného vyhrožování,“ konstatoval na závěr Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám