Hlavní obsah

Opilý senior na Pelhřimovsku napadl prodavačku sekerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysočina

Kriminalisté z Vysočiny obvinili 72letého muže z pokusu vraždy 27leté prodavačky v Černovicích na Pelhřimovsku. Senior ženu napadl sekerou. Podezřelý svým činem údajně řešil problémy, které měl s napadenou ženou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž napadl prodavačku v prodejně potravin v pondělí kolem 16:00.

"Tupou stranou sekery, kterou si přinesl v igelitové tašce, udeřil prodavačku sedící u pokladny do hlavy a způsobil jí tržnou ránu. Záchranáři ženu převezli do nemocnice v Pelhřimově, její zranění naštěstí není vážné," řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž byl na místě činu zadržen, kvůli podnapilému stavu byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. "Muž se ke svému činu doznal a uvedl, že svým jednáním chtěl vyřešit údajné osobní spory, které měl s poškozenou ženou," dodala mluvčí.

"Pro další vývoj vyšetřování budou důležité zejména závěry znaleckých zkoumání týkající se duševního stavu obviněného muže a také závažnost a rozsah zranění napadené ženy," uvedl kriminalista Pavel Kubiš.

Muž skončil ve vazbě, v případě odsouzení může ve vězení strávit až 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám