Hlavní obsah

Opilá žena hodila na balkón bytu nedopalek cigarety, od něj chytla střecha domu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvě desítky nájemníků obytného domu v Plzni v ulici Pod Všemi svatými museli v noci na čtvrtek evakuovat hasiči kvůli požáru střechy. Jeho příčinou byl podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové nedopalek cigarety.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Žena, která měla odhodit nedopalek, nasedá do policejního auta.

Článek

„Obyvatelka podkrovního bytu jej odhodila na balkón do hořlavého materiálu, oheň se pak rozšířil na prádlo visící na šňůře a odtud na podhledy a střešní plášť,“ upřesnila Jakoubková.

Když hasiči přijeli půl hodiny po půlnoci na místo, ze střechy už šlehaly plameny. „Hořela přibližně na ploše čtyři krát čtyři metry. Aby se hasiči dostali k požáru, museli jsme použít výškovou techniku, konkrétně automobilový žebřík. Oheň zlikvidovali před druhou hodinou,“ upřesnila Jakoubková s tím, že z domu hasiči společně s policií vyvedli jednadvacet lidí včetně dětí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči museli použít výškovou techniku

Podle policistky Hany Štefflové byla viníkem požáru jedna z nájemkyň. „Při orientační dechové zkoušce nadýchala 1,23 promile alkoholu,“ dodala Štefflová s tím, že policisté její jednání posoudili jako přestupek.

Reklama

Výběr článků

Načítám