Hlavní obsah

Podnikavá žena zpronevěřila bezmála dva milióny korun

Právo, kov
Teplice

Několik let za mřížemi může strávit žena, kterou kriminalisté obvinili ze zpronevěry. Je podezřelá, že od roku 2007 do konce loňského roku využívala své pozice účetní a prováděla neoprávněné finanční transakce, kterými se obohatila nejméně o 1,8 miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z účtů tří poškozených organizací převáděla různé částky na účty úvěrových společností a hradila tak pohledávky za nesplacené půjčky nejen své, ale i dalších rodinných příslušníků. Peníze v hotovosti si dále vybírala z účtů a z pokladny a používala je pro svou potřebu,“ informoval Právo teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Další trik, jak si přivydělat, byly fiktivní výplaty pro členy sportovního klubu, kteří však žádné peníze nikdy neviděli. „Vše se provalilo, když měli odjet klienti jedné z poškozených organizací na zájezd, který měl být zaplacený, ale nebyl,“ dodal Volák.

Kriminalisté se pečlivým prověřením všech účetních dokladů posléze dopracovali až ke konečné částce, kterou podezřelá žena zpronevěřila. Pokud bude uznána vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám