Hlavní obsah

Hasiči likvidovali požár parovodu, bezdomovec tam měl také plynovou láhev

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

S popáleninami v obličeji a podezřením, že se nadýchal zplodin hoření, byl ve středu dopoledne převezen do královéhradecké nemocnice jeden z místních bezdomovců. Zranil se během požáru podzemní šachty s parovodem, který vypukl ve Zborovské ulici v Hradci Králové.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Likvidace požáru parovodu v Hradci Králové

Článek

Přivolaní hasiči dorazili na místo požáru krátce po čtvrt na deset. „Po příjezdu na místo šlehaly z odkrytého kanálu plameny. Nedaleko místa zásahu se pohyboval muž, který v šachtě u parovodu přespával. Naštěstí se ven dostal dříve, než se požár matrace a dalšího odpadu rozhořel,“ uvedla mluvčí krajského Záchranného hasičského sboru Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Likvidace požáru parovodu v Hradci Králové.

I přesto, že muž plamenům unikl, utrpěl popáleniny. Hasiči ho proto prohlédli, nasadili mu kyslíkovou masku a následně předali záchrance, která ho převezla do nemocnice.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Likvidace požáru parovodu v Hradci Králové.

Muž, který využíval podzemní prostory jako svůj příbytek, informoval hasiče, že se v šachtě nachází dvoukilogramová propanbutanová láhev. „Šachtu jsme proto ochladili velkým množstvím vody. Jeden z hasičů následně sestoupil dolů a místo zkontroloval,“ dodala Žahourková. Příčiny vzniku požáru jsou nyní předmětem šetření vyšetřovatelů hasičů a policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám