Hlavní obsah

Fotbaloví chuligáni se v Ostravě poprali s policejními těžkooděnci

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Pět zraněných a dvanáct lidí na policejní služebně. Takový je výsledek policejní akce v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním Baník Ostrava - Sparta Praha. Proti příznivcům pražského celku zasahovali i těžkooděnci.

Fanoušci Sparty se v Ostravě střetli s policejními těžkooděnciVideo: Novinky

 
Článek

„Při utkání došlo k atakům fanoušků vůči pořadatelům, bezpečnost zajistil až zákrok speciální pořádkové jednotky. Po utkání došlo ke vzájemným útokům fanoušků obou klubů, a to opět ještě na stadionu. Veřejný pořádek zjednali až těžkooděnci,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že mezi hostujícími fanoušky bylo pět zraněných. „Tři osoby byly ošetřeny na místě, dvě byly převezeny k ošetření do nemocnice.“

Přímo v Ostravě omezili policisté v souvislosti s fotbalovým utkáním na svobodě 10 osob, další dva příznivce Sparty zadrželi už po cestě na zápas v Hranicích na Moravě.

Na příjezd sparťanských fanoušků do Ostravy dohlížely desítky policistů

„Někteří fanoušci byli zajištěni ještě před zápasem, další po něm. Jeden z fanoušků byl umístěn na protialkoholní záchytné stanici, jeho dechová zkouška vykázala hodnotu přesahující 2 promile alkoholu. Jedním ze zajištěných byl cizinec,“ informovala mluvčí s tím, že zajištěné osoby jsou převážně podezřelé z přestupků.

„V průběhu zásahu došlo k lehkému zranění policisty a poškození dvou služebních vozidel,“ doplnila Holčáková.

Policie zatkla hledaného

Nejen na fotbalové chuligány však narazili policisté při dohledu nad veřejným pořádkem. Při kontrole Opelu Vectra na Nádražní ulici se jim nejprve snažil z místa utéci spolujezdec. Hlídka ho však dostihla.

„Výzev policistů nedbal ani řidič. Nejprve při pokusu o ujetí z místa kontroly poškodil dopravní značku, po dopravní nehodě přes chodník a travnatý porost ujížděl mezi stromy, kde auto zastavil a snažil se utéct. Po zadržení odmítl čtyřiatřicetiletý muž provedení testu k detekci drog, policisté přišli na to, že řídil vůz bez řidičského průkazu,“ popsala policejní mluvčí.

Doplnila, že policisté zatkli i hledaného sedmnáctiletého mladíka, na něhož byl vydán soudní příkaz k zatčení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám