Hlavní obsah

Policie pátrá po ženách okrádajících seniory, vydávají se za kontrolorky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Mostecká policie pátrá po skupině žen, která ve městě okrádá seniory. Tvrdí jim, že kontrolují platby za energie, plynoměry a vybírají údajné nedoplatky nebo nesou sociální příspěvky. Od začátku dubna podobnou krádež nahlásilo už nejméně šest poškozených, ženy z nich vylákaly nebo jim v bytě ukradly desetitisíce korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jedna z žen podle policie osloví seniora s tím, že musí zkontrolovat smlouvy a úhrady za odběr energie. Při pondělním případu pak důchodkyně neznámou pozvala do bytu a ukázala jí potřebné podklady včetně dokladu totožnosti.

"Údajná kontrolorka během toho někam volala a poškozené sdělila, že má dluh ve výši 15 000 korun, který se v případě nezaplacení ještě ten den navýší na částku 21 000 korun," popsala krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Za hodinu se žena vrátila s dalšími dvěma "pomocnicemi" a seniorka s nimi odjela do banky, kde 15 000 korun vyzvedla a předala údajné kontrolorce.

Přišla o 180 tisíc korun

V dalším případě se žena vydávala za pracovnici sociálních služeb a tvrdila, že seniorce nese tisícikorunový příspěvek. "Mostečanku následovala do bytu a chtěla, aby jí vrátila tisícovku výměnou za dvoutisícovou bankovku. Poškozená šla vedle do místnosti pro peníze. Když chtěla tisícikorunu dát neznámé ženě, ta se náhle sebrala a řekla, že půjde rozměnit někam jinam. Když seniorka chtěla uložit bankovku na své místo, tak zjistila, že jí zmizely úspory v částce 180 000 korun," uvedla Bartošová.

Rozličné záminky si žena vymýšlela i v dalších případech, kdy došlo k okradení seniorů.

Jedné z pachatelek je podle poškozených asi 40 let, má tmavší pleť, silnější postavu a špinavě blond vlasy v délce po ramena. Tmavší pleť měly i dvě další ženy, jedna z nich byla ve věku asi 25 let, měla dlouhé černé vlasy a hubenou postavu. Další z pachatelek je štíhlá, vysoká asi 175 centimetrů a měla světlé vlasy pokaždé jiné barvy, tmavé nebo do červena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám