Hlavní obsah

Na zloděje odčerpávajícího naftu upozornilo čidlo. Při útěku se zamotal do drátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nainstalovat speciální čidlo proti krádeži nafty se vyplatilo majiteli bagru v Praze. V noci na středu se mu někdo pokusil palivo ukrást a jemu přišla varovná SMS. Když policisté následně dorazili na místo, zloděj se dal na útěk a nezastavily ho ani varovné výstřely. Nakonec spadl do díry a zamotal se do drátů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal před jednou hodinou v noci, informovala mluvčí policie Jana Rösslerová. Majiteli bagru se začala ztrácet nafta z jeho bagru, který měl zaparkovaný v Hornoměcholupské ulici v Praze. Instalace čidla se záhy vyplatila a majitel po upozornění na místo přivolal policejní hlídku.

„Ve chvíli, kdy hlídka přijížděla, zloděj se dal na útěk. Nereagoval na výzvy, a policisté proto byli nuceni použít varovný výstřel a třikrát vystřelili do vzduchu. Ukrajinsky hovořícího muže to ale nezastavilo,“ konstatovala mluvčí.

Osmatřicetiletý zloděj utíkal dál, než ho zastavila díra, do které spadl. Přitom se zamotal do drátů. Policisté ho zadrželi a nalezli u něj nůž, páčidlo a u bagru dva 25 litrové kanystry na naftu.

Při převozu na služebnu policisté také viděli vozidlo, které mělo ukrajinskou poznávací značku. Zadržený se přiznal, že patří jemu. V autě byly další nádoby s naftou. Muž uvedl, že chtěl odjet zpět na Ukrajinu.

„Policisté se případem a jeho právní kvalifikací nadále zabývají, ale je pravděpodobné, že muže čeká přestupkové řízení,“ uzavřela Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám