Hlavní obsah

V Praze ve Vltavě našli lidské tělo, zřejmě jde o muže z Pelhřimova

– Praha • Aktualizováno
Právo, ČTK, sts

U Tančícího domu v Praze bylo ve Vltavě nalezeno lidské tělo v pokročilém stadiu rozkladu. Na místě zasahuje poříční útvar, pražští strážníci i kriminalisté. Podle policie jde zřejmě o pohřešovaného muže z Pelhřimova.

Foto: policejnitydenik.cz

Policisté místo na pražském nábřeží uzavřeli.

Článek

Kolemjdoucí si odpoledne všimli plovoucího těla u pravé strany břehu Vltavy. Během chvíle se na náplavce srotily skupinky zvědavých lidí. Policisté proto převezli tělo na smíchovský břeh Vltavy, kde ho zkoumal znalec, podle kterého byly ostatky ve stavu, který by odpovídal výrazně delšímu pobytu ve vodě.

"Poté, co se podařilo mrtvé tělo vytáhnout na břeh, policisté zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o čtyřicetiletého muže, pohřešovaného od 15. března letošního roku,“ oznámila pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová

Cizí zavinění lékař vyloučil

"Podle přivolaného lékaře neměla na smrti muže podíl cizí osoba. Nicméně přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená pitva," doplnila mluvčí.

Pohřešování muže oznámili 19. března kolegové, když se po dovolené nedostavil do práce, ačkoli byl podle nich spolehlivý. Muž byl s kolegy před svým zmizením v restauraci na nábřeží, kde ho jeho známí viděli naposledy.

Nepotvrdilo se, že by nalezené ostatky patřily muži, kterého smetlo auto na Mánesově mostě 5. března. Jeho tělo dosud nebylo nalezeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám