Hlavní obsah

Auto sjelo u Prahy do nádrže, řidič se zamotal do airbagu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obrovské štěstí měl 58letý řidič, který v pondělí večer u Vestce u Prahy projel skrz kruhový objezd a s vozidlem skončil v retenční nádrži. Z vody ho vytáhl muž, který spal v nedalekém penziónu.

Řidič sjel s autem do retenční nádržeVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před třetí hodinou ráno. Muž jel od Jesenice směrem do Prahy a při tom na jednom z kruhových objezdů pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a přejel skrz něj.

„Řidič rozrazil zátarasy retenční nádrže a vozidlo skončilo ve vodě. Muž nebyl viditelně zraněný, ale přesto byl záchrannou službou převezen do nemocnice,“ informoval Novinky mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Vozidlo z nádrže vytáhl jeřáb

„Spal jsem v penziónu, když jsem uslyšel ránu a viděl potápějící se auto. Vyběhl jsem, skočil do vody a pána jsem vytáhl. Byl tam zaklíněný pod airbagem,“ řekl reportérovi Novinek svědek Michal Jerhot.

Požární jednotka následně vytáhla pomocí jeřábu auto z nádrže a zajistila unikající látky. Na místě pomáhali také potápěči. Dechová zkouška byla negativní. Přesnými příčinami nehody se policisté dále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám