Hlavní obsah

Muž měl znásilňovat ženu i dvacetkrát v měsíci, teď stojí před soudem

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Případem opakovaného znásilňování a nebezpečného pronásledování se v pondělí začal zabývat senát královehradeckého krajského soudu. Poškozené ženě, která žila v komplikovaném milostném trojúhelníku, se v okamžiku, kdy se rozhodla nemanželský poměr ukončit, život proměnil v peklo. Zhrzený milenec ženě začal údajně velmi agresivně vyhrožovat, pronásledovat, vydírat a nakonec ji i znásilňoval. V mnoha případech i dvacetkrát do měsíce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celé hlavní líčení k okolnostem případu rozhodnutím předsedy senátu Jiřího Vacka probíhá za zavřenými dveřmi s vyloučením veřejnosti.

„V období od ledna do srpna 2010 pod pohrůžkou zaslání fotografií a nahrávek zachycujících jejich pohlavní styky manželovi, rodičům a dalším příbuzným poškozené a do školy, kterou navštěvoval její syn, v průměru dvacetkrát měsíčně donutil poškozenou k souloži a k orálnímu pohlavnímu styku,“ stojí ve spisu obžaloby.

Obžalovaný navíc vyhrožoval násilím celé rodině poškozené, zapálením jejich automobilu a domu. Bývalou milenku proti její vůli pak obžalovaný denně navštěvoval, vyžadoval, aby se mu každé ráno telefonicky hlásila, sledoval ji zejména při cestě do zaměstnání a zpět domů.

Poškozená žena velmi těžce snášela agresivní ataky obžalovaného a ještě téměř po dvou letech trpěla depresemi a úzkostmi, traumaty spojenými se sebevražednými sklony a propíjela se k alkoholismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám