Hlavní obsah

Na lesní cestě našli mrtvolu novorozené holčičky v igelitce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Na lesní cestě u Havlíčkova Brodu objevil kolemjdoucí muž v pátek tělo novorozené holčičky zabalené do dvou igelitek. Policie teď pátrá po matce a žádá občany, kteří si v minulosti všimli ve svém okolí těhotné ženy nebo dívky, jež ale nyní o žádné narozené dítě nepečuje, aby ji kontaktovali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem osmnácté hodiny bylo u rybníka Drátovec, v katastrálním území Havlíčkův Brod v místní části Perknov, nalezeno mrtvé tělíčko dítěte. Jednalo se čerstvě narozené dítě ženského pohlaví,“ uvedla k případu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Novorozenec byl zabalen do dvou igelitek – modré s logem firmy POMPO a do další igelitové tašky s logem Penny Market. Byly u lesní cesty, kde je našel kolemjdoucí.

Případem se zabývají kriminalisté, kteří žádají o pomoc veřejnost. Přijmou svědectví všech, kteří se od druhé poloviny týdne pohybovali u rybníka Drátovec a mohli vidět podezřelé, kteří případně nesli zmíněnou tašku, nebo zahlédli podezřelá vozidla.

Informace lze předat na tísňové lince 158 nebo zcela anonymně na lince 974 261 320 nebo 974 261 325, případně zaslat informace prostřednictvím e-mailu na adresu: skpv.ook@policievysocina.cz.

„Současně žádáme občany, kteří by ve svém okolí nebo rodině věděli o dívce nebo ženě, která byla těhotná a porodila, ale o žádné narozené dítě nepečuje, aby kontaktovali se svědectvím linku 158 nebo výše uvedený telefonický a případně e-mailový kontakt,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám