Hlavní obsah

Hromadná nehoda si vyžádala lidský život, další čtyři osoby se zranily

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

K velkému neštěstí došlo v neděli na silnici II. třídy před Paskovem na Frýdecko-Místecku. Srazila se zde tři auta. Jeden z řidičů nehodu nepřežil, tři lidé z aut se zranili. Zraněn byl i chodec, který tlačil po silnici vozík. Podle policie může za hromadnou nehodu jeden z řidičů, který jel nepřiměřenou rychlostí.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřel řidič jednoho z vozů

Článek

„Podle dosavadních zjištěných informací jel tento muž příliš rychle a vrazil zezadu do automobilu před ním, které zpomalovalo kvůli chodci. Poté, co řidič narazil do auta před ním, se od něj odrazil a vjel do protisměru, kde vrazil do protijedoucího vozidla,“ popsal nehodu frýdecko-místecký policejní mluvčí Aleš Viktorin.

Dodal, že řidič, který s největší pravděpodobností nehodu způsobil, srážku nepřežil. „Chodec a další dva lidé byli zraněni těžce, řidič z vozu, do kterého muž zezadu narazil, má lehká poranění,“ dodal policejní mluvčí.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Půl hodiny před polednem se v neděli v Paskově srazilo několik automobilů.

K hromadné nehodě vyjelo několik jednotek hasičů a záchranářů. „Hasiči vyprostili dvě zraněné osoby z renaultu a zabezpečili vozidla před požárem. Na uniklé provozní kapaliny použili sorbent,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřel řidič jednoho z vozů

„V jednom z havarovaných automobilů se nalézal muž, který při příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Zůstal zaklíněn ve vraku a utrpěl mnohočetná poranění, jimž na místě podlehl. Lékař mu již nemohl nijak pomoci,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že záchranáři v Paskově ošetřili ještě další čtyři osoby.

„Vážně zraněn byl šestapadesátiletý muž, který utrpěl vícečetná poranění ohrožující jeho život. Lékař jej uvedl do umělého spánku. Po uložení do vakuové matrace byl letecky přepraven do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil dále Humpl.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Půl hodiny před polednem se v neděli v Paskově srazilo několik automobilů.

Při nehodě se zranila také sedmdesátiletá žena. Podle Humpla u ní lékaři zjistili těžké poranění pánve a horní končetiny. „Se zdravotníky komunikovala,“ upřesnil mluvčí. Také stejně starý muž utrpěl při hromadné nehodě aut těžké zranění. „Z vozidla musel být vyproštěn. Má poraněný hrudník, páteř a horní končetiny,“ doplnil mluvčí.

Posledním zraněným byl jednadvacetiletý muž. Kromě pacienta transportovaného vrtulníkem do ostravské fakultní nemocnice byli všichni ostatní převezeni na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám