Hlavní obsah

Bankrotující řezník zvýhodnil některé věřitele, hrozí mu osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté viní 59letého vyhlášeného řezníka z Českobudějovicka z toho, že zvýhodnil některé své věřitele. Celkem prý ostatním věřitelům způsobil škodu za asi 25 miliónů korun.

Foto: Grace Liant, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný zpracovatel masa, který má provozovny v Týně nad Vltavou, v Budějovicích, Hlubocku a na dalších místech, zjistil v polovině roku 2010 úpadek své firmy. V té době evidoval neuhrazené závazky vůči svým dodavatelům ve výši kolem 50 miliónů korun,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner s tím, že muž i přes značné potíže nevyhlásil úpadek, ale pokračoval v podnikatelské činnosti.

V roce 2011 odebral od dodavatelů zboží za asi 72 miliónů korun. „Aby mu zboží bylo vůbec dodáno, vybíral si mezi svými věřiteli a částečně nebo úplně uhradil dluhy jen těm vybraným, které vlastně potřeboval kvůli dodání dalšího zboží. Jednoznačně tak neoprávněně znevýhodnil a poškodil ostatních zhruba 75 věřitelů,“ konstatoval mluvčí.

Muž tak způsobil škodu 25 miliónů korun. Za trestný čin zvýhodnění věřitelů mu proto nyní hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám