Hlavní obsah

Celníci v Potůčkách zabavili stovky padělků CD, oblečení a cigaret

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Stovky kusů pirátských CD, stovky padělaného oblečení a desítky kartónů cigaret bez patřičných kolků zabavili ve čtvrtek odpoledne celníci při zátahu v příhraniční tržnici v Potůčkách na Karlovarsku.

Celníci PotůčkyVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Objevili celkem tři skrýše, kde trhovci nelegální zboží ukrývali. První z nich byla zamaskována vystaveným zbožím za plechovými dveřmi. Za nimi byla skryta místnost se stovkami pirátských CD nosičů. Celníci je zabavili a sebrali z nich otisky prstů, aby mohli usvědčit jejich majitele.

Další skrýš byla maskována policemi, na kterých byly lázeňské oplatky. V podstatě se jednalo o okénko do prostoru za stěnou stánku, kde byly v tajném prostoru ukryty desítky kartónů cigaret. Ty buď neměly kolky vůbec, nebo se jednalo o kolky z východní části Evropy, které v Česku neplatí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Celníci objevili za stěnou stánku tajnou skrýš s cigaretami.

Poslední sklad nelegálního zboží nalezli celníci mimo prodejní stánky, a to ve sklepě jednoho z domů nedaleko tržiště. Zde zabavili podle předběžných informací stovky kusů padělaného značkového textilu a rovněž neoznačené cigarety.

Škody, které mohly prodejem nelegálního zboží vzniknout, celníci stále vyčíslují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám