Hlavní obsah

Po uprchlém exposlanci Wolfovi už pátrají po celém světě

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě vydal celosvětový mezinárodní zatykač na bývalého poslance ČSSD Petra Wolfa, který měl na začátku tohoto roku nastoupit do vězení, dosud tak ale neučinil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec Petr Wolf na jednání Sněmovny

Článek

Již v polovině února soud na Wolfa vydal evropský zatýkací rozkaz. Nyní je pátrání rozšířeno na území celého světa.

Zatykač byl vydán už před dvěma týdny. „Předseda senátu v úzké spolupráci s policií činí úkony směřující k dodání odsouzeného do výkonu trestu. Po vzájemné dohodě s policií vydal již koncem března mezinárodní zatýkací rozkaz,“ potvrdila mluvčí ostravského soudu Lucie Böhmová.

Bývalému poslanci Petru Wolfovi uložil loni soud šestiletý nepodmíněný trest, jeho manželka Hana dostala podmínku. Podle soudu manželé neoprávněně vylákali dotace od ministerstva životního prostředí, škoda byla vyčíslena na 11 miliónů korun.

Součástí rozsudku jsou i peněžité tresty - Wolf má zaplatit pět miliónů korun, Wolfová jeden milión. Oba si požádali o splátkový kalendář, tresty mají zaplatit do jednoho roku. Odsouzení peníze skutečně splácejí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám