Hlavní obsah

Pohřešovanou dívku z Vlčnova našel projíždějící řidič, přežila noc v přírodě

Právo, Novinky, ok, alf
Uherské Hradiště
Aktualizováno

Řidič, který projížděl kolem benzínové stanice, u ní ve středu odpoledne nalezl devítiletou dívku, po které pátrala policie od úterních nočních hodin. Dívka byla v obci Drslavice asi deset kilometrů od svého bydliště.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Po dívce pátraly desítky lidí.

Článek

Dívenka byla nalezena projíždějícím řidičem u čerpací stanice v Drslavicích. Podle původních informací dívku nalezl kolemjdoucí.

Musela přežít noc v přírodě, protože byla podchlazená. Podle policejního mluvčího Aleše Mergentala by o tom svědčily i oděrky na jejích nohou, kvůli kterým špatně chodila.

Ve stejný okamžik, kdy si dívky všiml řidič, ji také zpozorovala osádka vrtulníku. Ten ji později převezl k místu, kde se nacházela sanitka, která ji přepravila do uherskohradišťské nemocnice.

„Nezlobte se, ale otec dívky s vámi nyní nemůže mluvit, protože spěchal do nemocnice. Je to obrovské štěstí, že to takhle dopadlo, holka nemá žádné vážnější zranění. Rodina je opravdu šťastná,“ řekl Právu bratranec otce Jiří Urban.

Holčička byla naposledy viděna, když šla s kamarádkou z hudební výchovy v úterý odpoledne. Poté se po ní slehla zem a rodiče začali pátrat. Večer požádali o pomoc policii, která rozjela rozsáhlé pátrání.

V tom pokračovala také ve středu, kdy bylo v terénu několik desítek policistů a hasičů. Hledali také psovodi a vrtulník s termovizí. [celá zpráva]

Na Uherskohradišťsku druhý den pátrají po devítileté Elišce Video: Aleš Fuksa, Právo

Dívka neutekla poprvé. V minulém roce po ní pátrali přes čtyři hodiny, nalezena byla s poraněnou nohou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám