Hlavní obsah

Lupiči, kteří v Olomouci měli masky King Konga, prodávali šperky na Slovensku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Slovenští policisté zatkli minulou sobotu dva lupiče, kteří 28. března přepadli zlatnictví ve Vídeňské ulici v Olomouci. Na obličejích měli přitom masky King Konga. Pod hrozbou krátké střelné zbraně přinutili prodavačku k vydání zlatých šperků v hodnotě kolem 500 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Slovenští policisté zadrželi 6. dubna v Bratislavě dva podezřelé muže české národnosti, kteří se snažili prostřednictvím zastaváren prodat zlaté šperky. Následným prověřováním zjistili, že se jedná o pachatele loupežného přepadení olomouckého zlatnictví,“ řekla Právu ve středu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Část odcizených zlatých šperků našli podle ní policisté při domovních prohlídkách. „Již v minulosti se dopustili majetkové trestné činnosti bez použití násilí. Nyní jsou ve vazební věznici na Slovensku,“ dodala Štrbáková.

Oba pachatelé ve věku třiadvacet a pětadvacet let jsou podle ní podezřelí ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a hrozí jim trest odnětí svobody v rozmezí od 5 do 12 let. Trestné činnosti se muži dopouštěli i na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám