Hlavní obsah

Falešný revizní technik znásilnil v Ostravě důchodkyni

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pod záminkou revize plynu pustila před pár dny jedna seniorka z Ostravy do bytu cizího muže. Ten se na ni vrhl a znásilnil ji. Žena není po útoku násilníka zraněna, její psychický stav však není dobrý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prověřovat okolnosti znásilnění začali kriminalisté na základě osobního oznámení ženy vyššího věku. „Poté, co otevřela dveře neznámému muži, který uvedl jako záminku vstupu provedení revize plynu, byla bezprostředně v předsíni bytu znásilněna. Oběť nebyla fyzicky zraněna,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že pachateli hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Případem se policisté intenzivně zabývají.

„Jen v roce 2012 bylo do domácnosti ostravských seniorů vpuštěno pod záminkou nabídky různých služeb 33 pachatelů, dalších devět podezřelých pustili do svých bytů senioři pod záminkou kontrol spotřebičů,“ zhodnotila Holčáková a zopakovala, že především starší lidé by neměli do svých obydlí pouštět neznámé osoby, a to pod žádnou, byť sebevěrohodnější záminkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám