Hlavní obsah

Auto ve smyku v Ostravě probouralo prosklení zastávky MHD, čtyři zranění

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vážnými zraněními patnáctiletého chlapce a 37letého muže a dvěma dalšími méně závažnými poraněními skončila nehoda na Svinovských mostech v Ostravě, při níž automobil v sobotu okolo druhé hodiny ranní ve smyku narazil do zastávek MHD. U nehody zasahovaly tři posádky Záchranné zdravotní služby (ZZS) a dvě jednotky hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V automobilu se zranili čtyři lidé.

Článek

Podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové dostal vůz BMW, řízený 25letým mladíkem, na kluzké silnici smyk. Dostal se při tom do rotace a poškodil tramvajové zastávky na Mostech.

„Nejvážnější a život ohrožující byl stav patnáctiletého chlapce, který byl nalezen ležící mimo vozidlo, poblíž místa nehody. Zasahující lékař zjistil, že je v bezvědomí, jeví známky poranění hlavy, dolní končetiny a hrudníku,“ přiblížil mluvčí ZZS Lukáš Humpl a doplnil, že lékaři pacienta zaintubovali a připojili k umělé plicní ventilaci. „Po nezbytném ošetření jej posádka ZZS transportovala na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě,“ popsal Humpl.

Středně těžce poraněn na hlavy byl šestnáctiletý chlapec. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po ošetření byl předán lékařům úrazové ambulance Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při nehodě bylo poničeno i zařízení nástupiště.

Sedmatřicetiletý muž utrpěl těžké zranění – podle svědků byl krátce po nehodě v bezvědomí, v době zásahu ZZS však již s lékaři dokázal mluvit. „Posádky mu poskytovaly pomoc pro poranění hlavy a podezření na zranění v oblasti páteře. Transportován byl na urgentní příjem ostravské Městské nemocnice,“ řekl Humpl.

Posledním ošetřeným byl středně vážně zraněný pětadvacetiletý řidič, a to se zraněními hrudníku a nohy. Pacient skončil na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám