Hlavní obsah

Tělo muže, který spadl po nehodě do Vltavy, hledají policisté už měsíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani po měsíci policisté nenalezli tělo muže, který spadl do Vltavy po nehodě osobního auta na Mánesově mostě v Praze. Nehoda si tehdy vyžádala život třiačtyřicetileté ženy, kterou vytáhli záchranáři z řeky. Potápěči po muži pátrali asi týden.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Potápěči pátrající na Vltavě

Článek

„Kriminalisté a policisté z hlídkové služby po muži, který během nehody spadl z mostu, stále pátrají. Tělo může být zaklíněné ve Vltavě, a proto pátrání zatím není úspěšné,“ řekl Novinkám k nejnovějšímu vývoji mluvčí policie Jan Daněk s tím, že pátrání probíhá bez potápěčů.

Nehoda se stala 5. března večer. Řidič z doposud nezjištěných příčin vjel na mostě do dvojice chodců, kteří se vraceli z pracovního večírku. Oba skončili v ledové Vltavě a ženu se podařilo po 36 minutách vytáhnout. Záchranáři ji oživili a převezli do nemocnice, druhý den ale zraněním podlehla.

Potápěči hledají ve Vltavě muže, kterého srazilo auto z mostu. Práci komplikuje silný proudVideo: Novinky

Po muži policisté intenzivně pátrali ve vodě i na březích asi týden. Akci někteří z nich přirovnali k pátrání po nezletilé zavražděné Aničce. Při pátrání byli nasazeni potápěči policie i hasičů, ale také vrtulník. Počasí jim ale práci značně ztěžovalo, byl silný proud a špatná viditelnost.

Příčiny nehody zatím policie nezná. „Stále čekáme na znalecké posudky, zpracovávání může trvat několik týdnů,“ doplnil Daněk. Řidič nebyl ovlivněn alkoholem ani drogami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám