Hlavní obsah

Opilému seniorovi vzplálo auto. S věcmi odešel domů a pak přijel traktorem

Právo, Petr Marek
Jeseník

Kuriózně zřejmě přijde o řidičský průkaz senior (73) z Jesenicka. Řídil totiž opilý, a to v krátké době hned dvakrát. Poprvé usedl za volant Citroënu Xantia, který mu však cestou začal hořet. Když se muži nedařilo plameny uhasit, vyrazil domů a tam opět usedl za volant, tentokrát traktoru, s nímž se vydal na místo, kde zůstal jeho citroën.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Důchodce projížděl ve středu před devátou večer Žulovou směrem na místní část Tomíkovice-Žlíbek. Za viaduktem na mírném stoupání se mu ale začala kola na sněhu protáčet a zpod kapoty náhle vyšlehl oheň a ozvala se rána,“ informovala právo jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová s tím, že nešťastník se snažil oheň uhasit pomocí sněhu, což se mu ale nepodařilo.

Z auta proto pouze vytáhl své věci a odešel pěšky domů. Mezi tím vůz uhasili přivolaní dobrovolní hasiči. Na místo dorazili i policisté, kteří zjistili, že hořící auto řídil zmíněný senior, jenž se tam zrovna vrátil v traktoru.

„Řidič byl opilý. Hlídka mu naměřila 1,99 promile alkoholu. Lékařské vyšetření, respektive odběr krve, muž bezdůvodně odmítl. Byla mu proto zakázána další jízda a zadržen jeho řidičský průkaz,“ dodala mluvčí.

Policisté ho stíhají pro ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí i rok za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám