Hlavní obsah

Za vraždu těhotné přítelkyně bude muž ve vězení 17,5 roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Za brutální vraždu těhotné dvacetileté dívky poslal v pátek královéhradecký krajský soud pětatřicetiletého Davida D. na 17,5 roků do věznice s ostrahou. Obžalovaný muž loni v záři více než dvaceti ranami nožem do hrudníku a břicha k smrti ubodal svou těhotnou přítelkyni. Rozsudek není zatím pravomocný. Státní zástupce i obhájce obžalovaného si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K celé tragédii došlo loni v září v Jablonném nad Orlicí. Tehdy po vypjaté hádce obžalovaný David D. ubodal svou přítelkyni, která byla v druhém měsíci těhotenství dvaadvaceti ranami kuchyňským nožem. To si však obžalovaný údajně nepamatuje. Po útoku se zřejmě pokusil spáchat sebevraždu skokem z okna.

V osudný den mělo dojít k hádce, po které ho měla družka vyhazovat z bytu. „Podala mi nápoj, po kterém jsem začal zvracet. Myslel jsem, že jsem otrávený. Poté jsem za ní přišel do kuchyně, zezadu jsem ji chytil a začal s ní třást. Ona se otočila a bodla mě do hrudníku. Pak už si nic nepamatuji,“ uvedl v přípravném řízení obžalovaný muž.

Podle státního zástupce Milana Vacka však znalci u obžalovaného žádnou otravu ani poškození sliznice nezjistili. Ani žádná bodná rána u něj neměla být zjištěna, pouze nějaká povrchová zranění.

Odsouzený je v nemocnici

Naopak obžaloba tvrdila, že své dvacetileté přítelkyni zasadil dvaadvacet ran patnácticentimetrovým kuchyňským nožem. „Poškozená byla v době útoku při vědomí a aktivně se mu bránila. Její schopnosti vnímání a prožívání bolesti byly zachovány po dobu několika minut, přičemž po tuto dobu poškozená vnímala velmi intenzivní bolest,“ stojí v obžalobě.

Na následky zranění těhotná dívka na místě zemřela. „Bezprostřední příčinou smrti bylo zakrvácení dutiny hrudní v důsledku mnohočetných bodných a bodnořezných ran,“ upřesnil Vacek.

Podle státního zástupce se muž po činu zřejmě pokusil spáchat sebevraždu v okamžiku, kdy si uvědomil, co udělal. „Jelikož byl na místě v době činu sám jen s obětí, tak to do detailu jasné není,“ upřesnil státní zástupce. David D. se bude muset s rozsudkem seznámit v nemocnici, po hrůzném činu totiž vyskočil z okna a nevratně ochrnul.

Reklama

Výběr článků

Načítám