Hlavní obsah

Policie pátrá po třech sourozencích, matka je nevrátila do dětského domova

– Praha

Policie pátrá po třech sourozencích Goliszekových. Jejich matka je odmítla vrátit do dětského domova a uvedla, že s nimi odjede do Polska, policisté se však obávají, že by se děti mohly stát oběťmi trestného činu. Čtyřletý Andrzej, šestiletá Róza Aleksandra a osmiletý Adam Wojciech byli naposledy viděni minulý týden na nádraží v Benešově.

Foto: Policie ČR

Zleva Adam Wojciech, Andrzej a Róza Aleksandra Goliszekovi

Článek

Policie o pohřešovaných ve čtvrtek informovala na svém webu.

Podle policistů si matka děti v pátek 29. března kolem 13:00 převzala na nádraží v Benešově od pracovnice dětského domova. Propustka pro děti končila ve středu, matka je však do domova nevrátila a telefonicky oznámila, že s dětmi chce odcestovat do Polska. Policisté si ověřili, že děti do Polska skutečně odjely, ale předpokládají, že už se vrátily.

"Vzhledem k okolnostem pohřešování, kdy byly děti matce odebrány z důvodu nedostatečné péče, je dána důvodná obava, že by se mohly stát oběťmi trestného činu," uvedla policie na svém webu.

Andrzej, který má polské občanství, je vysoký 102 centimetrů, má světle hnědé vlasy a na sobě měl šedou bundu, tmavozelené kalhoty, tmavou zimní čepici a zimní obuv.

Róza Aleksandra, která je rakouskou státní příslušnicí, je 113 cm vysoká, má světle hnědé vlasy střižené na mikádo, zelenomodré oči a uprostřed čela jizvu. Byla oblečena do růžové bundy, fialových džín a na hlavě měla světle růžovou zimní čepici.

Adam Wojciech má polské občanství, je asi 128 centimetrů vysoký, má krátké hnědé vlasy a hnědé oči. Na sobě měl tmavě modrou bundu, modré džíny, tmavou zimní čepici a zimní boty.

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání, lidé mohou své informace sdělit na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám