Hlavní obsah

Policejní inspekce zasahovala u pražské pohotovostní jednotky

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zasahovala ve středu večer na služebně pražské pohotovostní motorizované jednotky v Praze - Ďáblicích. Podle informací Novinek GIBS zadržela jednoho policistu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu vám pouze potvrdit, že inspekce v místě zasahuje. Více informací ale v tuto chvíli nemohu sdělit. Předpokládám, že ani ráno nebudeme k zásahu poskytovat žádné další informace,“ řekla ve středu po osmé hodině večer Novinkám mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Podle informací Novinek byl zadržen nejméně jeden policista, který ale nebyl v přímém výkonu služby. Pravděpodobně se dopustil hospodářské trestné činnosti - machinace s pohonnými hmotami.

„O této věci bohužel nic nevím, ale akce inspekce komentuje pouze mluvčí GIBS,“ reagovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Pohotovostní motorizovaná jednotka je speciální oddíl pražské policie, který je určený pro rychlou reakci v případě tísňového volání. V součinnosti s dalšími složkami jsou schopni účinně a rychle zakročit proti pouliční kriminalitě kdekoliv na území Prahy a rychle soustředit větší počet policistů tam, kde to situace vyžaduje. V ulicích je možné tyto policisty poznat podle černé kombinézy, baretu a speciálního znaku.

Reklama

Výběr článků

Načítám