Hlavní obsah

Zloděj i po odsouzení vykrádal stále stejné čerpací stanice, bral jen cigarety

Právo, Miroslav Homola
Brno

Tvrzení, že pachatel se rád vrací na místo činu, není zdaleka jen románová fikce, ale často platí i v životě. Přesvědčili se o tom brněnští kriminalisté, kteří nastražili past na benzínovém čerpadle v Ořechově na Brněnsku. Právě tuto pumpu si vybral za cíl hned pětkrát stejný pachatel, který se na vykrádání čerpadel na jižní Moravě specializoval již delší dobu.

Zloděj u benzinky v OřechověVideo: Policie ČR

 
Článek

Pumpy vykrádal vždy stejným způsobem. Po rozbití výlohy vniknul do objektu, který byl obvykle poněkud stranou hlavních tahů a tam bral zásadně cigarety. Ty prodával pod cenou. Šestatřicetiletý pachatel přitom už byl na konci loňského roku za stejné činy odsouzen ke tříletému žaláři. Do něj měl nastoupit v únoru. Místo toho však ve zlodějnách pokračoval a teď mu hrozí až pět let. Nyní je ve vazbě.

„I když kradl vždy stejným primitivním způsobem, kdy nalezeným či přineseným kamenem rozbil výlohu a pak s lupem pěšky odcházel, byli jsme z jeho počínání, kdy útočil na stále stejná místa už hodně nešťastní. Když jsme pak nabyli přesvědčení, že přichází na stále stejná místa - na pumpu v Brně, v Bavorech na Břeclavsku a v Ořechově v Brně, podařilo se nám nalíčit na Brněnsku past a pachatele dopadnout,“ uvedl šéf kriminálky z Brna - venkova Jaromír Novotný.

Již devětkrát trestaný muž byl poprvé dopaden koncem loňského roku, kdy mu prokázali 12 vloupaček. Za letošek jich spáchal 11 se škodou přes 200 000 korun.

Loňské dopadení muže bylo dramatické. Policie byla v prosinci přivolána k vykradené čerpací stanici v brněnské Vídeňské ulici. Policejní pes zachytil stopu pachatele a sledoval jej bezmála pět kilometrů, než se jej podařilo dopadnout.

Zloděj i po odsouzení ve vloupáních podle kriminalistů pokračoval. Při jednom z nich se mu vymstila letošní tuhá zima. Z benzinky zamířil do polí, aby policejní pes, jenž po něm bude pátrat, ztratil stopu. V husté mlze ale zabloudil a s balíky cigaret ušel 20 kilometrů, než konečně našel správnou cestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám