Hlavní obsah

Taxikáře bloudícího po Praze turisté převezli, vzali mu auto a odvezli se do hotelu sami

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražský taxikář si minulý týden ve středu nevěděl rady, neznal cestu k hotelu, kam chtěla odvézt trojice německy hovořících turistů, a tak cizinci s obavou o svůj život začali jednat. Když taxikář na pumpě studoval mapu, půjčili si vozidlo a odvezli se do hotelu sami.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v úterý mluvčí policie Jan Daněk. „Trojice nastoupila kolem půlnoci do taxíku a chtěla odvézt do jednoho z pražských hotelů. Řidič ale neznal cestu, neustále volal a díval se do mapy. To turisty značně znepokojilo a báli se o život,“ řekl policejní mluvčí.

Situace vyvrcholila, když řidič zastavil u čerpací stanice v Liberecké ulici a šel studovat mapu. Sedmačtyřicetiletá žena sedla za volant a s autem odjela do hotelu.

Taxikář ihned zavolal policisty a ti vzápětí nalezli vozidlo stát před hotelem, otevřené a bez turistů. Žena, která cestovala ještě se 70letým mužem a 15letou dívkou, se k činu následně přiznala.

Svůj podíl přiznal také okradený taxikář, který uznal, že se mohl chovat podezřele. Případ proto nakonec nebude řešen jako trestný čin. „Policie po dohodě se státním zástupcem vzhledem k výpovědím všech zúčastněných uznala, že v tomto případě nejde o trestný čin ani o přestupek,“ konstatoval Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám