Hlavní obsah

Z auta si zloděj odnesl tankovací kartu i s PIN kódem, nákupům tak nic nebránilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté stále marně upozorňují na to, že u jakýchkoliv platebních karet by lidé neměli nechávat svůj PIN kód. Přesvědčil se o tom v únoru řidič BMW, kterému zloděj vykradl auto a odnesl si také tankovací kartu s kódem, na kterou pak někdo tankoval a nakupoval na čerpací stanici.

Muž nakupoval na kradenou kartuVideo: Policie ČR

 
Článek

Pachatel se vloupal do dvou vozidel již v noci na 18. února v garážích v Praze 10. Z octavie si odnesl xenonové světlomety, z druhého vozidla BMW golfový vozík a tankovací kartu určenou k nákupu benzínu nebo dálničních známek u čerpacích stanic Shell.

„Na odcizenou tankovací kartu následně doposud neznámý muž učinil několik nákupů dálničních známek a tankování pohonných hmot na čerpacích stanicích v Praze 9 a 10, čímž způsobil škodu ve výši patnáct tisíc korun,“ popsal v úterý Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž nakupující na odcizenou kartu

U karty nechyběl PIN kód. Muž, který nakupoval na čerpací stanici, tak měl usnadněný přístup k dalším penězům. Policisté muže, který takto nakupoval, podezřívají z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nevylučují však, že mohl figurovat také ve vloupání do vozidel.

„Za uvedené trestné činy hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let, neboť vzniklá škoda přesahuje v součtu sto tisíc korun,“ doplnil Daněk s tím, že pokud občané podezřelého muže poznají, mohou informovat linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám