Hlavní obsah

Při nehodě na Pardubicku zemřela 83letá žena

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při srážce osobního auta a polské dodávky u Dražkovic na Pardubicku zemřela v neděli dopoledne 83letá žena. Tři muži z dodávky skončili po střetu v nemocnici. Nehoda se stala na světelné křižovatce na hlavním tahu z Pardubic na Chrudim, řekla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle svědků nehody, kteří následně přivolali lékařskou pomoc, semafory na křižovatce fungovaly. Kdo nehodu zavinil, je dále v šetření. Osobní automobil jel ve směru od Dražkovic, dodávka se třemi Poláky jela od Chrudimi.

„Třiaosmdesátiletá seniorka bohužel střet nepřežila. Na místo přiletěl vrtulník záchranářů, ale už ji nedokázali pomoci,“ řekla Maturová.

Všichni tři členové posádky dodávky byli transportováni do nemocnice. Řidič dodávky se ještě před odjezdem do nemocnice podrobil dechové zkoušce a testu na přítomnost drog. „V obou případech byl výsledek negativní,“ dodala Maturová.

V době tragické nehody sice chumelilo, ale viditelnost snížená nebyla. Vzhledem k tomu, že teplota se pohybovala kolem dvou stupňů nad nulou, sníh hned odtával a vozovka byla mokrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám