Hlavní obsah

Muž vydíral svého společníka, se syny ho zmlátil baseballovou pálkou

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Velmi drsné obchodní praktiky se rozhodl použít šedesátiletý muž z Brna proti svému společníkovi podnikajícím v dovozu a prodeji luxusních aut. Po podnikateli začal chtít větší podíl ze zisku, a když se mu zdálo, že k dohodě směřují příliš pomalu, začal vyhrožovat napadením rodiny. Aby dodal svým slovům váhu, podnikatele na sjednané schůzce dokonce se svými syny brutálně napadl.

Podnikatele zadržela policieVideo: Policie ČR

 
Článek

„Oba muži se nejprve dohodli, že spory mezi sebou urovnají, a tak zašli k notáři. Jenže v předpokoji obviněný na podnikatele vytáhl nůž a donutil ho slíbit, že mu podepíše dlužní úpis na deset miliónů korun,“ prohlásil kriminalista Miroslav Klusáček.

Vyděšený podnikatel nakonec podepsal deset směnek po 350 tisících a pak od notářky utekl. Zamířil na policii a vše oznámil, jenže ve strážce zákona neměl velkou důvěru a ještě jednou zamířil na schůzku se svým společníkem.

„Ke schůzce došlo na benzínce u Brna, obviněný a jeho dva synové se tam na podnikatele vrhli, zmlátili ho baseballovou pálkou a pak ujeli. Napadený utrpěl četné zlomeniny a hrozilo mu i poškození mozku. Uvažovali stylem - maximální násilí pro co největší prospěch,“ konstatoval Klusáček.

To už násilníky sledovali policisté a ve středu sklapla past. Oba syny zadržela zásahová jednotka na parkovišti u brněnského Centrálního hřbitova, otce při další akci zadrželi na ulici.

Povedená rodinka, kde otec a jeden ze synů jsou vedeni na Úřadu práce a druhý syn je invalidní důchodce, skončila v policejní cele a čeká na vzetí do vazby. Hrozí jim až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám