Hlavní obsah

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1 ve směru na Brno. U Kamenice na Jihlavsku se srazilo asi 14 vozidel. Jeden člověk se zranil těžce, dva lehce. Před jedenáctou hodinou byl zprovozněn levý pruh.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hromadná nehoda na několik hodin uzavřela dálnici D1

Článek

„Naše posádky vyjížděly k nehodě v 8:18, srazilo se několik osobních vozidel a jedno nákladní vozidlo. Jeden člověk musel být vyproštěn,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Petra Musilová.

Nehoda se stala na 127. kilometru ve směru na Brno, vytvořila se až pětikilometrová kolona. Doprava byla odkloněna pro osobní vozidla na 119. kilometru na silnici II/602, nájezd na D1 134. kilometr - Měřín. V místě byl sníh a mlha.

„Informace z místa jsou zatím nepřehledné, já mám informaci o 12 nabouraných vozidlech. Řidič kamiónu byl zraněn,“ informovala v 9.30 mluvčí policie Dana Čírtková.

Z předběžného šetření vyplývá, že jako první boural kamión, který zablokoval všechny jízdní pruhy, za ním pak další vozidla. Svědci na místě ČTK řekli, že nákladní automobil zřejmě dostal na sněhu smyk a postupně do něj narazila další vozidla - jedno nákladní a asi osm osobních aut.

Podle dopravního serveru je na místě 14 nabouraných vozidel a komplikace lze očekávat do 15:00.

„Řidičku osobního auta jsme s lehkým zraněním převezli do nemocnice v Jihlavě, řidiče kamiónu s těžkým zraněním do nemocnice v Brně. Posádka také ošetřila jedno lehké zranění na místě,“ sdělila ředitelka záchranné služby Vysočina Vladislava Filová.

Foto: David Ryneš¨, Mapy.cz

Nehoda komplikuje provoz na D1,

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám