Hlavní obsah

Kvůli extázi na maturitním plese skončili ve vazbě další dva mladíci

– Praha

Obvodní soud pro Prahu 2 poslal ve čtvrtek do vazby další dva mladíky podezřelé z prodeje extáze s nezvykle velkým množstvím účinné látky. Zřejmě po jejím požití zemřela před týdnem v Praze devatenáctiletá dívka na maturitním večírku. Ve vazbě je tak nyní celkem osm lidí v souvislosti s tímto případem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Prvních osm osob, které jsou ve vazbě, jsou ročníky 1990 až 1993. Poslední osoba, kde návrh podávalo městské státní zastupitelství, je muž ročník 1962," informovala mluvčí soudu Monika Křikavová. Nejstaršímu muži podle ní hrozí nejpřísnější trest - od osmi do 12 let vězení, zbylým až deset let za mřížemi.

Na maturitním plese v Praze zemřela 19letá dívka, předávkovala seVideo: Jiří Forman, Novinky

K tragické události došlo minulý čtvrtek. Dívka zemřela pravděpodobně po předávkování extází. Policie to zatím potvrzené nemá. Zjistila ale, že v okolí dívky se tato nezvykle silná droga distribuovala. [celá zpráva]

"S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme prozatím sdělovat žádné další informace k případu," komentovala případ ve čtvrtek mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Podle ní nejsou oficiální výsledky pitvy k dispozici, stejně jako výsledky toxikologických testů.

V sobotu zadrželi kriminalisté čtveřici mladíků ve věku 19 až 22 let. Následně byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a s jedy. Policisté u nich navíc zajistili desítky tablet drogy extáze, expertiza pak zvýšené množství nebezpečné látky prokázala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám