Hlavní obsah

V plzeňském multikině se zřítila část stropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V plzeňském multikině ve čtvrtek odpoledne spadla část stropu v předsálí. Jedna žena byla převezena do nemocnice. Další čtyři návštěvníci kina byli zraněni lehce. Na místě zasahovali záchranáři, policisté i hasiči. Evakuováno bylo několik stovek lidí. Obchodní centrum se otevře až v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: V plzeňském multikině Cinema City v obchodním centru Plaza se zřítila část stropu Video: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„Sanitka odvezla jednu zraněnou ženu do fakultní nemocnice. Posádky budou na místě, pokud bude potřeba,“ řekla Novinkám mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Ta potvrdila lehká zranění, hlavně oděrky, u dalších čtyř lidí.

„Mladá žena má lehčí poranění. Není v ohrožení života ani zdraví. Její stav je stabilizovaný,“ řekl v půl páté administrátor plzeňské fakultní nemocnice Milan Topinka.

Foto: Policejní deník

V plzeňském multikině se zřítila část stropu.

Prostor v okolí multikina ve třetím patře obchodního centra Plaza byl uzavřen.

V předsálí kina spadly sádrokartonové stropní podhledy. Hasiči na místo vyslali speciální kontejner, který používají při mimořádných událostech.

Podle svědka události Jiřího Nenutila se zřítil sádrokartonový strop ve třetím patře mezi pokladnami a schody ke kinosálům o ploše desítek metrů čtverečních. "Viděl jsem pouze jednu lehce zraněnou ženu, které jsem pomáhal," řekl. Ze stropu podle něj začala po odloupnutí sádrokartonů téct voda.

Jeden ze svědků uvedl, že nejdříve slyšel velikou ránu, po které prostory v předsálí zavalil prach. Následně začali lidé z místa utíkat.

Foto: Policejní deník

V plzeňském multikině se zřítila část stropu.

„Z obchodního domu jsme evakuovali asi 800 osob. V kině v době zřícení bylo asi 85 osob,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Počet záchranáři odhadli na základě prodaných vstupenek.

„Do obchodního centra nyní mohou jen zaměstnanci nebo lidé, kteří tam měli své osobní věci. Všechny složky záchranného systému pracují na odklizení sutin a pátrají po případných dalších zraněných,“ uvedla před třetí odpoledne mluvčí policie Martina Korandová.

Před pátou odpoledne už hasiči sutiny odklidili. Žádné další zraněné záchranáři ošetřovat nemuseli.

Foto: Jan Švábek

Zřícená část stropu v plzeňském obchodním centru Plaza zranila pět lidí.

„Příčina nehody je v šetření, v současnosti celou věc řešíme jako trestný čin obecného ohrožení,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

Obchodní dům pro zákazníky i zaměstnance zřídil speciální telefonní linku na čísle 257 090 600. Lidé se na ní například dozvědí aktuální informace o případném otevření centra.

Doprava v okolí centra je omezena pouze částečně. Podle policistů i hasičů se obchodní centrum nejspíš znovu otevře až v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám