Hlavní obsah

Čtrnáctileté dívky se ve škole o přestávkách zpily slivovicí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dvě čtrnáctileté dívky se opily ve středu o přestávkách během vyučování na jedné základní škole v Prostějově. Popíjely zřejmě slivovici. Jedna z nich musela být převezena do nemocnice. Právo o tom informoval krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu nám bylo před 11. hodinou dopoledne oznámeno záchrannou službou, že musela být hospitalizována v nemocnici v Prostějově 14letá dívka, která se opila. Policisté následně zjistili, že dvě 14leté dívky se opily v průběhu přestávek o vyučování na základní škole,“ uvedl mluvčí.

Dívka, která byla převezena do nemocnice, není podle něj v ohrožení života. Při dechové zkoušce nadýchala 1,18 promile alkoholu. Druhá z dívek nadýchala 0,59 promile. Ta byla předána rodičům.

„V současné době víme, že alkohol přinesla jedna z dívek do školy v plastové láhvi. Mělo se jednat o slivovici. Případ policie šetří, a to ve spolupráci s orgánem sociálně-právní ochrany dětí,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám