Hlavní obsah

Zloděj ukazuje svou tvář a vyplazuje jazyk do kamer, mezitím je odmontuje

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zloděj řádící na pražském Žižkově má zřejmě rád kamery. Ze škol, hotelů a dalších budov jich odmontoval nejméně deset. Přitom nezakrývá svoji tvář, a tak policisté znají jeho podobu. Do jednoho z objektivů dokonce vyplázl jazyk.

Mladík ukazuje tvář do kamer a krade jeVideo: Policie ČR

 
Článek

Od ledna se věnuje krádežím na Žižkově a Jarově neznámý mladík, který si vybírá v nočních hodinách kamery na veřejně dostupných místech. Aby se k nim dostal, používá popelnice, nebo záda svého komplice. Vůbec mu přitom nevadí, že je právě natáčen a do kamer dělá různé pošklebky. Policisté se domnívají, že by mohl být drogově závislý.

Foto: Policie ČR

Mladík demontuje kameru

„Policisté se prozatím dozvěděli o krádeži asi desítky kamerových systémů, které má mladý muž na svědomí. Hledaný odcizil kamery například v ulici Kubelíkova, Domažlická, Koněvova nebo Roháčova. Způsobená škoda se vyšplhala k téměř padesáti tisícům korun,“ konstatovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová a doplnila, že je pravděpodobné, že zloděj v okolí bydlí.

Foto: Policie ČR

Mladík demontuje kameru

Mladík je ve věku kolem 25 až 30 let, vysoký mezi 170 až 180 centimetry, střední postavy. V době krádeží byl sportovně oblečený a na hlavě měl většinou kapuci.

Informace k totožnosti mladého pachatele přijme linka 158. Za trestný čin krádeže mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám