Hlavní obsah

Muže, který se pokusil zavraždit družku, našli policisté v hořící chatce

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Jihočeským kriminalistům se podařilo v úterý odpoledne dopadnout devětadvacetiletého muže z Jindřichohradecka, po němž řadu dní pátrali. Viní ho z pokusu vraždy jeho družky, kterého se měl dopustit v neděli 17. března a od té doby byl na útěku.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Chatka před a po požáru

Článek

Žena se tehdy, jak Právu řekl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner, zachránila jen rychlým útěkem z bytu jen v pyžamu a několik minut se ukrývala v jedné ze sousedních zahrad. Mráz ji pak prochladlou donutil opustit skrýš a požádat o pomoc sousedy. Ti jí poskytli pomoc, a zavolali policii.

Nyní se podařilo kriminalistům muže dopadnout při požáru chaty poblíž Jindřichova Hradce. „Byl vyčerpaný a s ohledem na prochladnutí a další zranění jej bylo nutné převézt do nemocnice. Před kriminalisty ukrýval několik dnů a měnil místa pobytu. Snažil se však najít v mrazivých nocích potřebné teplo, což se mu nakonec stalo skoro osudným,“ konstatoval Matzner.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Chata, ve které se muž skrýval

Dodal, že ihned v nemocnici mu policisté předali obvinění z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a podají podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Společně s hasiči nyní také prověřují, zda požár chaty nezpůsobil právě on.

Reklama

Výběr článků

Načítám