Hlavní obsah

Při požáru voliéry na Plzeňsku uhořely chovateli desítky papoušků

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Desítky papoušků a křepelek uhořelo při nedělním požáru voliéry v Blatnici na severním Plzeňsku. Přežil pouze jediný papoušek. Škodu odhadl majitel ptáků na 50 tisíc korun.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Při požáru přežil jeden papoušek

Článek

„Když hasiči dorazili na místo, dřevěná konstrukce voliéry už byla celá v plamenech. Co způsobilo vznik požáru, zatím vyšetřujeme,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Podle sousedů šlo o venkovní krytou voliéru umístěnou v zadní části zahrady rodinného domu. „Majitel tam měl andulky, korely a hlavně křepelky, které choval kvůli vajíčkům pro nemocného syna, který má speciální dietu,“ uvedl jeden z nich.

Sousedé si nejdříve všimli kouře. „Myslel jsem si, že hoří u mě ve stáji s koňmi, kterou mám hned vedle. Ještě s jedním kamarádem jsme tam hned běželi. Zjistili jsme, že hoří voliéra a snažili se ji hasit vodou z kýblů. Bylo to ale nad naše síly, museli jsme volat hasiče,“ řekl jeden ze svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám