Hlavní obsah

Dívka si hrála se zapalovačem a sprejem, popálila si obličej

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ošklivými popáleninami v obličeji skončila o víkendu dětská hra se zapalovačem a sprejem v Ostravě. Stačila jen chvilka, po kterou byla skupinka desetiletých kamarádů bez dozoru. Zatím není jasné, zda bude mít dívenka, která se popálila, doživotní následky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v sobotu o půl čtvrté odpoledne. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že desetiletou dívkou přišli odpoledne navštívit kamarádi,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Když matka ucítila z dětského pokoje zápach spáleniny, vešla tam a spatřila plačící děvče s popáleninami v obličeji.

„Dívka utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji. Z pohledu záchranářů jde o středně těžké poranění,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Dítě bylo hospitalizováno na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice.

„Ze zatím zjištěných informací vyplývá, že děti si mohly hrát se zapalovačem a sprejem, přičemž mělo dojít k popálení dítěte. Znovu proto apelujeme na rodiče, aby zamezili manipulaci dětí s otevřeným ohněm, ať už jde o užití zápalek či zapalovače. Vhodné je rovněž dětem čas od času zopakovat základní zásady bezpečnosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám