Hlavní obsah

Nikdy jsme neřekli, že maturantka zemřela po požití drogy, zní z policie

Právo, trj
Praha

Na otázku, co způsobilo smrt 19leté studentky na maturitním večírku v Praze, bude muset odpovědět až soudní pitva. Policie odmítá potvrdit, že příčinou úmrtí bylo předávkování drogou extáze, jak vypověděli svědci.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na maturitním plese v pražském Radiopaláci zemřela 19letá dívka.

Článek

Odborník na drogovou problematiku Ivan Douda možnost úmrtí po požití extáze přímo nevyloučil, podle něj by to pravděpodobně muselo být v kombinaci s alkoholem či se zdravotními komplikacemi. Možností je, že pod názvem extáze se mohla skrývat jiná látka.

„Extáze také už není tak módní jako dříve. Objevuje se jiný derivát amfetaminu, který má opožděný nástup, účinky se místo 35 až 40 minut začnou dostavovat i za hodinu a čtvrt. Když to někdo neví, hrozí, že spolyká víc dávek,“ řekl Právu Douda.

Na maturitním plese v Praze zemřela 19letá dívka, předávkovala seVideo: Jiří Forman, Novinky

Pražská policie podle svého mluvčího Tomáše Hulana případ zatím vyšetřuje bez konkrétní právní kvalifikace. „Nikdy jsme nepotvrdili, že by k úmrtí mělo dojít užitím psychotropních a omamných látek. Na to by měl odpovědět výsledek soudní pitvy,“ řekl Právu Hulan. Kriminalisté se podle něj stále snaží shromáždit co největší počet indicií; vyšetřovací hypotézy si však nechávají pro sebe.

Ředitel soukromé Střední odborné školy multimediální a propagační tvorby Jiří Smejkal vydal prohlášení, v němž zdůraznil, že se tragédie odehrála mimo školu.

„Bližší podrobnosti neznáme a v tuto chvíli čekáme na vyjádření Policie ČR. Tato politováníhodná událost nás velice zasáhla a je pro naše žáky tragickým varováním a poučením,“ uvedl ředitel, který v pondělí svolal shromáždění studentů a profesorů školy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám