Hlavní obsah

Vyloupil čerpací stanici a na útěku dostal dřevěnou tyčí do hlavy

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

S dřevěnou tyčí se vypravil ve čtvrtek večer loupit na čerpací stanici v Družstevní ulici v Mohelnici na Šumpersku 45letý muž z Olomouce. Sám s ní však dostal do hlavy. Zakrvácený lupič záhy skončil v rukou policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupež se stala v 19:30. „Muž vstoupil do objektu čerpací stanice a přistoupil s napřaženou dřevěnou tyčí k obsluze. Požadoval vydání finanční hotovosti. Obsluhující muž z obavy o svůj život vysunul z pokladny přihrádku s penězi a položil ji na barovou stoličku,“ popsal Právu v pátek počátek přepadení krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Pachatel si podle něj začal vybírat z přihrádky bankovky, přičemž tyčí stále mířil na čerpadláře. „Následně se jej pokusil udeřit, ten se začal bránit a došlo k vzájemnému střetu. Obsluhujícímu muži se podařilo ubránit a pachatele udeřil opakovaně jeho vlastní tyčí do hlavy. Ten začal krvácet a většinu odcizených peněz při útěku poztrácel,“ uvedl mluvčí.

Prchajícího muže si podle něj všiml svědek, který přijížděl k čerpací stanici tankovat. „Obsluha vyběhla před prodejní místnost a sdělila přijíždějícímu zákazníkovi, co se stalo. Ten ve vozidle pronásledoval pachatele a o všem informoval policisty. Díky okamžité reakci prodavače policisté znali popis pachatele a díky svědkovi, který muže pronásledoval ve vozidle, i směr jeho útěku. Hlídka policie díky kompletním informacím zadržela pachatele na cestě směrem na Moravičany,“ konstatoval Bednařík.

Dopadený muž byl podle něj zraněn a stále měl u sebe odcizenou finanční hotovost ve výši 13 000 korun. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže. „Hrozí mu trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám