Hlavní obsah

Policisté zveřejnili další podobu ženy, jejíž tělo našli po částech v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté zpřesnili popis ženy, jejíž ostatky se našly na přelomu roku 2011 a 2012 na několika místech v Praze, a u které stále neznají totožnost. Její první údajnou podobu odborníci nakreslili v polovině loňského roku podle zkoumání lebky. Nyní mají k dispozici její další možný portrét, který je doplněn i o konkrétnější popis.

Foto: Policie ČR

Identikit neznámé ženy

Článek

Policisté už dříve uvedli, že podle typu zubní náhrady byla žena zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka. Podle nových zjištění kriminalistů mohou ostatky patřit ženě ve věku kolem 50 let a vysoké 172 centimetrů.

Měla rovné, řídké a jemné světle hnědé vlasy, zelenohnědé oči a vrásky na obličeji. Na spodním rtu měla jizvu a měla zkažené zuby, přičemž některé jí i chyběly. Podle dřívějšího tvrzení policie měla na levém rameni poblíž klíční kosti mateřské znaménko. Na policejním webu to uvedl mluvčí Tomáš Hulan.

Části těla ležely na několika místech v Praze. Policisté našli dvě ruce počátkem prosince 2011 v Kunratickém potoce a na Štědrý den objevili v lesoparku na Krejcárku torzo těla. Loni na konci ledna pak bezdomovci našli v Karlíně u křižovatky ulic Pobřežní a Šaldova v křoví na těžko přístupném místě ženskou hlavu.

Kriminalisté případ prověřují pro podezření z vraždy. Žena podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince 2011, o den později se našly její ruce. Jakékoli informace o hledané mohou lidé sdělit kriminalistům prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Žižkově našli torzo lidského těla

V sobotu byly nalezeny v pražském lesoparku Krejcárek ostatky ženského těla. Policie případ vyšetřuje, ale zatím neuvedla k případu bližší podrobnosti

Výběr článků

Načítám